Industri nyheter

Forskrift for enkeltkjernede kabler

2021-08-13
Kablermed spenningsnivåer på 35kV og under er jordet i begge ender. Dette er fordi de fleste av disse kablene er tre-kjerne kabler. Ved normal drift er summen av strømmen som strømmer gjennom de tre kjernene null. Det er i utgangspunktet ingen magnetisk kobling utenfor, så det er i utgangspunktet ingen indusert spenning i begge ender av aluminiumspakken eller metallskjermingslaget, så ingen indusert strøm vil strømme gjennom aluminiumspakken eller metallskjermingslaget etter at begge ender er jordet.
Strømkabler består vanligvis av ledninger, isolasjonslag og beskyttende lag, inkludert enkeltkjerne, dobbeltkjerne og trekjernede kabler.

Enkjernetbetyr at det bare er en leder i et isolerende lag. Hvis den brukes i en enfaset belysningskrets, må den legges parallelt med to ledere. Dobbeltkjerne betyr at det er to ledere i et isolerende lag, hvis det skal brukes i en enfaset belysningskrets, brukes bare en til legging. (Ledninger er delt inn i flere tråder og enkelttråder, samt myke kjerner og harde kjerner. Utvalget er basert på bruksforholdene og effekten som brukes)

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept